Funktionsteori

Bidra med material!
9789144093758Hur ser komplexa funktioner ut? Går de att derivera? Kommer en sköldpadda någonsin fram till målet om den varje dag går hälften av den kvarvarande sträckan?
I kursen funktionsteori tar man avstamp i de grundläggande mattekurserna (endimflerdim och linjär algebra)från år ett och lär sig analysera komplexa funktioner, räkna med oändliga summor och approximera komplicerade funktioner med fourierserier! Harmonisk analys är bland det vackraste inom matematiken.
Länkar
Kursplan
Extentor

Videos

Cauchy's Residyteorem

Spellista för det mesta av funktionsteorin

Sammanfattningar

Funktionsteori Lösningsmetoder, av Johannes!

Satser och definitioner - Funk, av Martin!

Uppgifter

Föreläsningar

3 thoughts on “Funktionsteori

  1. Lösningarna hör till uppgifter i den gamla teoriboken: “Övningar till System och Transformer I, tidslineära system och komplex analys, Sven Spanne, Aug 2006”

   En ny övningsbok är ute sedan vår 2015 men är fylld med fel (som med alla nya böcker).

   Jag hoppas att admin på hemsidan låter lösningar till denna gamla övningsbok ligga kvar ett slag innan de ersätts av lösningar till den nya.

   Mvh, Albert
   Sektionen för Industriell Ekonomi, åk 2

 1. Jon 2017 har många bra lösningar, men jag skulle inte vilja lita mig enbart på dessa eftersom det till och från smyger sig in slarvfel eller ibland rent ut av helt felaktiga svar. Ta exempelvis 5.20i och 6.10. Det bör kanske ses över i framtida lösningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *