År två

År två

Följande kurser kommer du att läsa under år två - teknisk fysik, klicka på rubrikerna för att se föreläsningsanteckningar och lösningar!

Funktionsteori - FMAF01

Hur ser komplexa funktioner ut? Går de att derivera? Kommer en sköldpadda någonsin fram till målet om den varje dag går hälften av den kvarvarande sträckan?
I kursen funktionsteori tar man avstamp i de grundläggande mattekurserna (endim, flerdim och linjär algebra)från år ett och lär sig analysera komplexa funktioner, räkna med oändliga summor och approximera komplicerade funktioner med fourierserier! Harmonisk analys är bland det vackraste inom matematiken.

Dynamik - FMEA20

Efter att ha spenderat grundkursen i mekanik (Statik) med att sätta kraftresultanten till noll i varje system så kommer du i Dynamik att få prova på att sätta den till m*a istället!

Statistisk termodynamik med tillämpningar - FMFF05

Kursen är uppdelad i två delar, första läsperioden undervisas klassisk termodynamik och grundläggande kvantmekanik, andra läsperioden skriver man ett projekt med fokus på hållbar utveckling som har att göra med termodynamik.

System och transformerar - FMAF05

I linjär algebra fick du lära dig att ta fram egenvärden och egenvektorer, men vad är de för någonting egentligen och vilka applikationer har de när du vill beräkna ett system av differentialekvationer?

Hållfasthetslära - FHM105

Om du trodde att du kunde bygga en bro efter att ha läst kursen i Statik så har du fel. Oj, vad fel du har, allting kommer nämligen att rasa om du inte räknar med hållfastheten i materialet. I kursen kommer du att lära dig hur stark en pinne är och hur den kommer att se ut när du dragit sönder den. Ett bra tips inför kursen är att minnas vad du lärde dig om maclaurinutveckling i endim, häng gärna med i System och Transformer som hålls samtidigt så du förstår vad Fourier- och Laplacetransform är!

Reglerteknik - FRT010

Vektoranalys - FMFF01

Kontinuerliga system - FMA021

Ellära och elektronik - ETE115

Mätteknik - EEM007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *